Tanken for månadens tur var å repetere tur frå tenåra. Utgangspunktet var Hodlekve for så å gå til Fjørlandssete.
Det var noko overskya og rimeleg "glimete" på veg oppover.
Det er flotte oppkøyrde spor. Når vi kom til Rysete tok vi til venstre mot Fjærlandsete - da hadde vi gått litt i underkant av 3 km (oppover og oppover).
Her flatar det litt ut mot Fagereggi.
Når vi kom mellom Kollsetevatne og Fagereggivatne var det brått slutt på skispor. Når det er såpass "glimete" at du ikkje ser konturane i terrenget er det like godt å snu - vi bestemte oss for å gå til Høgehaug... Det medfører litt lenger til matpause - men vi held vel ut?
Tilbake ved Rysete (da oppdaga vi ein bresprekk også...)var vi inne på hovudvegen igjen - så da var det berre å gå oppover (og oppover) til vi kom til vi kom til Høgehaug. Men no er vi jammen svoltne...
Vel oppe på 980 meter
Men du verden, sjelden har vel maten til ho mor smakt så godt.
Godt mette var det berre å spenne på seg skia og skli nedatt. Heldigvis letta det litt og det var greitt å sjå - så nedturen tok berre omlag 25 minutter.
Vi var skjønt einige om at turen - ein såkalla Y-tur - hadde vore fin.
Men eg lurer på om minne lurer meg litt... Usikker på om eg har vore på Høgehaug før gitt....
Det var noko overskya og rimeleg "glimete" på veg oppover.
Det er flotte oppkøyrde spor. Når vi kom til Rysete tok vi til venstre mot Fjærlandsete - da hadde vi gått litt i underkant av 3 km (oppover og oppover).
Foto: Ved Ryssete
Her flatar det litt ut mot Fagereggi.
Foto: Mot Fagereggi
Når vi kom mellom Kollsetevatne og Fagereggivatne var det brått slutt på skispor. Når det er såpass "glimete" at du ikkje ser konturane i terrenget er det like godt å snu - vi bestemte oss for å gå til Høgehaug... Det medfører litt lenger til matpause - men vi held vel ut?
Foto: Fagereggi
Tilbake ved Rysete (da oppdaga vi ein bresprekk også...)var vi inne på hovudvegen igjen - så da var det berre å gå oppover (og oppover) til vi kom til vi kom til Høgehaug. Men no er vi jammen svoltne...
Foto: Bresprekk ved Ryssete - omlag 60 cm djup
Vel oppe på 980 meter
Foto: Høgehaug
Men du verden, sjelden har vel maten til ho mor smakt så godt.
Foto: Mmmmmm mat
Godt mette var det berre å spenne på seg skia og skli nedatt. Heldigvis letta det litt og det var greitt å sjå - så nedturen tok berre omlag 25 minutter.
Vi var skjønt einige om at turen - ein såkalla Y-tur - hadde vore fin.
Men eg lurer på om minne lurer meg litt... Usikker på om eg har vore på Høgehaug før gitt....






Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar